Site: 500m² plot with existing house in seaside village inside national park Construction: Timber frame over existing, fibre cement + Thermowood A remodelling of the existing pre-fab timber bungalow into a more spacious, sunlit, insulated home with added loft space created by extending the pitched roof to a new apex and new internal-external verandahs .…

Read More

A redundant historic water cistern, partly sunken into the ground, was renovated and adapted to serve the main house (Constantia house). With mass in-situ concrete walls (the first of its kind in South Africa) and a roof of vaulted bricks, the 100-year old structure had cracked and was unsafe. The unstable part of the structure…

Read More

Site: 1860m2 plot with existing old dilapidated farm house Construction: existing building, soft clay brick, lime plaster Design: A renovation of the existing, adding Cape verandah-type lean-tos to retain the spirit and feel of the old farm-house and enhance its connection to the garden. Internally, an upgrading of space and utility.

Read More

Site: plot with existing bungalow on the sea’s edge, at the foot of a mountain inside a national park Construction: existing structure with new timber frame + fibre cement cladding A complete remodelling of the existing with a timber frame structure over it. The roof could not be higher than the level of the scenic…

Read More

Existing building Status: unbuilt A complete make-over of a dilapidated building to provide a fitting new home for the New Africa Theatre Academy serving young students, mostly disadvantaged from the Cape Flats. Having obtained lottery funding, it was not built when the academy was forced to close due to an equal loss of funding for…

Read More

Site: 500m² plot with existing house in seaside village inside national park Construction: Timber frame over existing brick, fibre cement cladding A remodelling of a face brick bungalow into a more spacious, sunlit home with added inside-outside living verandahs and new loft.

Read More

Site: 500m2 plot in sea side village within national park Construction: timber stud, fibre-cement, brick Built on the footprint of an existing pre-fab timber bungalow, a holiday house celebrating its location just a little back from the sea.

Read More

A new entrance way was required for the existing building to protect from the southeaster winds, and an existing warehouse was converted into a tea room with a stone-surround fire-place and new metal windows and doors onto a sheltered patio. the curved shaped of the fire surround was designed to match curved openings in the…

Read More