Site: 500m² plot with existing house in seaside village inside national park Construction: Timber frame over existing, fibre cement + Thermowood A remodelling of the existing pre-fab timber bungalow into a more spacious, sunlit, insulated home with added loft space created by extending the pitched roof to a new apex and new internal-external verandahs .…

Read More

Site: Alongside a redundant historic water cistern on a heritage wine farm. Construction: House – brick, plaster, slate. Cistern – concrete, brick vaults A floor plan provided by the owner was modified and resolved 3-dimensionally as a ‘village’ of intersecting roofs of size and height reflecting the function of the underlying rooms. The house is…

Read More

Site: 500m² plot on mountainside in seaside village, surrounded by national park Construction: timber frame, pine cladding Built on the plinth vacated by a former prefab bungalow, the house takes advantage of the dual-sided aspect, relating to both the sea view and the mountain behind.

Read More

Site: plot with existing bungalow on the sea’s edge, at the foot of a mountain inside a national park Construction: existing structure with new timber frame + fibre cement cladding A complete remodelling of the existing with a timber frame structure over it. The roof could not be higher than the level of the scenic…

Read More

Existing building Status: unbuilt A complete make-over of a dilapidated building to provide a fitting new home for the New Africa Theatre Academy serving young students, mostly disadvantaged from the Cape Flats. Having obtained lottery funding, it was not built when the academy was forced to close due to an equal loss of funding for…

Read More

Site: 500m² plot with existing house in seaside village inside national park Construction: Timber frame over existing brick, fibre cement cladding A remodelling of a face brick bungalow into a more spacious, sunlit home with added inside-outside living verandahs and new loft.

Read More

A new entrance way was required for the existing building to protect from the southeaster winds, and an existing warehouse was converted into a tea room with a stone-surround fire-place and new metal windows and doors onto a sheltered patio. the curved shaped of the fire surround was designed to match curved openings in the…

Read More